Nieuws uit de Regio

Hier kun je nieuws uit de Regio Amsterda-Amstelland vinden. Mis je nieuws, of heb je zelf een nieuwtje? Mail dan naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Scouting & het coronavirus

Vragen en antwoorden over Scouting en het coronavirus (COVID-19) vind je op scouting.nl/coronavirus

"Nieuwe" Scoutinggroep in de regio: Scouting Terraqua!

Vandaag, 26 maart 2022, is het Regiobestuur te gast geweest bij de opening van de nieuwe loods en bekendmaking van de nieuwe naam van de gefuseerde groepen Leeghwater en Lady Baden Powell.

De LWG is een echte watergroep, terwijl de LBP een van oorsprong meisjes landgroep is. Beide groepen zitten in Badhoevedorp, in de gemeente Haarlemmermeer.

Na het opstellen werden eerst een aantal vrijwilligers in het zonnetje gezet met lustrumtekens, waaronder Evert-Jan Arents die tot erelid gemaakt werd.

Even later mocht Boris Vergeer, voorzitter van onze Regio, een tegoedbon aanbieden namens het Regiobestuur, voor een bord met Scouting Nederland logo en daaronder de nieuwe naam. Een mooi kado voor op de nieuwe loods of nog te bouwen clubhuis.

 

 Voorzitter van de Regio Boris reikt tegoedbon uit aan de nieuwe groep

Lees meer: "Nieuwe" Scoutinggroep in de regio: Scouting Terraqua!

Safe the date! Online Regio-/Admiraliteitsraad 16 november

Hierbij nodig ik je graag uit voor de aanstaande regioraad/admiraliteitsraad.
We hebben er weer voor gekozen deze bijeenkomst digitaal te doen.

Online op dinsdag 16 november a.s. tussen 20.00 – 21.30 uur

Aanmelden kan via de volgende link: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., je krijgt de URL kort voor de digitale bijeenkomst opgestuurd.

Als je verhinderd bent, kun je een vervanger sturen. We stellen het zeer op prijs als elke groep vertegenwoordigd is.

Tot 16 november!

Agendapunten Regioraad Amsterdam-Amstelland/Admiraliteit RA5
- Vorm volgende vergadering (online, op locatie, hybride)
- Tijd voor avontuur
- Landelijke Raad 11 december 2021
- Begroting Regio 2022
- Nieuws uit de groepen
- Nieuws vanuit de regionale teams
   - Trainingen (TMT)
   - Activiteitenteams
   - NTC (waterwerk)
   - Nawaka (waterwerk)
- Rondvraag

Ca 21.30 uur sluiting

Stemmen voor nieuwe Voorzitter tijdens Regio-/Admiraliteitsraad 10 juni as.

Tijdens de komende Regioraad zal er gestemd moeten worden. Boris Vergeer (Scouting Frankendael) heeft zich aangemeld om verkiesbaar gesteld te worden als Regio Voorzitter. Boris loopt al een aantal maanden mee met det Regio Bestuur. Onze huidige voorzitter René van Andel heeft vorig jaar aangegeven te willen stoppen met zijn functie.
 
Hierbij stelt Boris zich even kort voor:
 
Mijn naam is Boris Vergeer en ik ben sinds de bevers lid bij scouting Frankendael in Amsterdam-Oost. Vanaf mijn vijftiende tot mijn 21e ben ik leiding en later teamleider geweest bij de bevers. Sinds 2019 ben ik ook als praktijkbegeleider bij mijn groep actief.
in december 2020 ben ik lid geworden van het regiobestuur. Daar wil ik me vooral inzetten voor de verbinding tussen de groepen onderling en tussen de groepen de regio.
In het dagelijks leven werk ik als hockeytrainer en studeer ik aan de HvA.
 
Zorg dat jouw groep ook mee stemt! Vraag een uitnodiging voor de online regioraad op donderdag 10 juni via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 
De agenda voor de Regio/Admiraliteitsraad op 10-06-2021:
* Introductie Regio Kompas
* Wet bestuur en toezicht rechtspersonen (WBTR)
* Wanneer het Regiobestuur informeren betreffende (groep)szaken?
* Stemmen in verband met nieuwe kandidaat Voorzitter Regio*
* Vooruitzicht activiteiten
* Kascontrole Regio
* Mededelingen Trainingsteam (TMT)
* Terugkoppeling Nautisch Technische Commissie (NTC)
* Wat verder ter tafel komt
 
Stemmen zal gaan in Zoom middels de poll functie, volgens het door Scouting Nederland opgestelde reglement, te vinden via de volgende link:
https://www.scouting.nl/ondersteuning/juridische-zaken/huishoudelijk-reglement pagina 16 + 17, onder art 43 en 44 , telt er maar 1 stem per groep en quorum helft +1
 

Save the date! Online Regio/AdmiraliteitsRaad 10 juni

In verband met de nog niet bekende COVID-19/Corona maatregelen hebben we besloten om deze bijeenkomst sowieso online te houden. Hopelijk een volgende keer live bij een van de groepen in onze regio!
 
Wil je deze Regio/AdmiraliteitsRaad ook bijwonen? Stuur dan een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. dan ontvang je een link van de voorzitter voor de bijeenkomst begint.
 
Zorg dat tenminste 1 iemand van jouw groep vertegenwoordigd is, om op de hoogte te blijven van wat er allemaal speelt in de regio! Bijvoorbeeld de status van trainingen, evenementen en hoe er bij de andere groepen omgegaan wordt met Corona regels, het uitvoeren van een zomerkamp etc. Dit werkt natuurlijk ook 2 kanten op, laat jij aan de regio weten hoe het met jouw groep gaat?
 
Wil je zelf ook een punt aandragen voor de agenda? Mail dan even naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. De volledige agenda volgt zsm.
 
We proberen de meeting op maximaal een uur te houden (Max kwartier uitloop) en beginnen om 20:00u.
 
Jij komt toch ook?