Een misschien niet heel erg bekende activiteit in onze regio, is het Houthakkerskamp. Dit is een weekend houthakken voor scouts van 13 tot en met 16 jaar. Dit jaar is al weer de 61e editie!

Het houthakkerskamp valt dit jaar op 8, 9 e n 10 december, en wordt sinds jaar en dag gehouden bij Scoutinggroep Hedera te Amstelveen.

Er is 2 weken geleden een mail verstuurd aan alle scoutinggroepen in de regio, met informatie over inschrijven. De organisatie heeft haar uiterste best gedaan om alle relevante speltakken te bereiken, toch kan het gebeuren dat je de mailing hebt gemist. Stuur dan een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., dan sturen ze je de informatie alsnog toe, en wordt je op de mailinglijst gezet voor volgend jaar.

Meer informatie:

Dit jaar wordt op 8, 9 en 10 december het 61e HoutHakkersKamp gehouden.

We bivakkeren dit jaar weer in het clubhuis van Scouting Hedera aan de Zetterij 14 in Amstelveen. (Dit is tegenover de Albert Heijn supermarkt in Bovenkerk).

Programma:

  • Vrijdagavond 8 december begint het kamp rond 19:00 met een aantal theoretische workshops. Deze hebben als thema: veiligheid, bomen en bos, materiaalonderhoud en EHBO. De workshops worden gegeven door ervaren instructeurs en hebben tot doel de deelnemers de theorie van alles wat met hakken te maken heeft bij te brengen.
  • Zaterdag 9 december zijn wij de hele dag bezig met “bosonderhoud”. Dit houdt in dat we het bos in gaan, een boom neerhalen en deze helemaal verwerken tot bruikbare houtblokken. De boswachter zal aanwezig zijn om te kijken of alles goed gaat. Er wordt zaterdagmiddag ook een excursie gehouden door een bioloog om je kennis te laten maken met de wijze waarop een bos in elkaar zit en wat voor bomen er zoal zijn. Ouders en leiding zijn op deze dag van harte welkom om een kijkje te komen nemen. ‘s Avonds wordt gewerkt aan het Herbarium en is het natuurlijk mogelijk om je te ontspannen.
  • Zondag 10 december is de dag waarop je kunt laten zien wat je in de afgelopen twee dagen geleerd hebt. Dit gebeurt tijdens de praktijk- en theorietesten. Het kamp eindigt dan rond 16:00.

Heb je gedurende dit kamp blijk gegeven van een goede inzet, vaardigheid en kennis, dan krijg je het specialisatie-insigne Houthakker.

Aan het eind van dit kamp wordt aan degene die bewezen heeft in theoretisch en praktisch opzicht de beste houthakker van dit jaar te zijn, het wisselschild uitgereikt.

De kosten van dit kamp bedragen € 32,50 per persoon. Dit is inclusief alle maaltijden, instructie, theorieboekje, insigne, thee/koffie etc.

Er zijn enkele voorwaarden voor deelname aan het HoutHakkersKamp, namelijk je moet:

  • tussen 13 t/m 16 jaar oud zijn;
  • een goede, scherpe handbijl met foudraal meenemen (gemerkt met je naam);
  • een compleet uniform meenemen aangezien het een Scouting aangelegenheid is.
  • Aan de groepen willen wij vragen om er zorg voor te dragen dat er per 4 deelnemers van de groep een goede aks/ 3/4 aks mee gaat en een beugelzaag.

Gezien de grote belangstelling van de afgelopen jaren is er in overleg met het Bos besloten om een maximum van veertig deelnemers in te stellen. Dit om de te zorgen dat iedereen de begeleiding krijgt die hij/zij nodig heeft.

Elke groep mag per speltak 2 deelnemers aanmelden en leden op de reservelijst zetten. Er zijn nu 2 plekken op de reservelijst gezet, maar deze mogen jullie gewoon onbeperkt aanvullen. Wij zoeken dan contact met jullie op, mochten er meer deelnemers mee kunnen doen van jullie groep. Wanneer de inschrijvingen openen zullen wij dit per mail mededelen.

Heb je nog vragen, dan kun je natuurlijk altijd even bellen naar Jeroen Heeger (06-29608360) of Remco Levenbach (06-21902590) of mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Indien er niemand van jullie groep meedoet, laat dat dan a.u.b. ook even weten!!